De gebruiksvriendelijkheid van een website op mobiel verbeteren

Erg veel mensen die een mooie website bezitten, hebben de website nauwelijks op mobielvriendelijkheid getest. Dit is erg zonde, want meer dan de helft van de website bezoekers over de hele wereld bezoekt een website via zijn of haar telefoon. Daardoor is het van belang om ook rekening te houden met bezoekers die per telefoon je website bezoeken.

Je website mobile friendly

Er zijn erg veel websites die momenteel nog niet mobile friendly zijn. Mobile friendly is letterlijk te vertalen als; mobielvriendelijk. Dat betekent dat de website voor mobiele telefoon bezoekers er mooi uitziet en goed werkt. Indien dit niet het geval is, zullen de lettertypes en groottes van bepaalde onderdelen op de website verkeerd zijn. Dit ziet er niet mooi uit en in dit geval is de website dus niet mobile friendly. Hierdoor zullen er een hoop mensen die op je website komen afhaken en dit is natuurlijk erg zonde.

Je website mobile friendly maken

Nu je op de hoogte bent van het precieze probleem omtrent mobile friendly is het zaak om dit probleem te voorkomen of om dit probleem op te lossen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Het is als je WordPress website hosting hebt niet lastig om je website mobile friendly te maken. Het kan namelijk gemakkelijk in de instellingen van je pakket. Daarnaast kan je op het internet ook een hoop instructies vinden om je website mobile friendly te maken.

Mobile friendly test

Als je twijfelt of jouw website mobile friendly is, dan is hier een handige tool voor. Het is een tool die Google heeft ontworpen voor bedrijven en consumenten. Zo kan iedereen controleren of zijn of haar website mobile friendly is. Je zult de link van je website in moeten voeren waarna Google een duidelijk resultaat toont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *