Aantal Sim Only gebruikers in Nederland loopt voor in Europa 

 

UTRECHT, 20160903 — De laatste jaren is het aantal gebruikers met een Sim Only abonnement in Nederland enorm gestegen, van slechts 8% in 2013 tot wel 37% in 2015. Volgens onderzoek heeft deze groei gedeeltelijk te maken met het feit dat meer mensen hun telefoon langer gebruiken en vaker een tweedehands toestel aanschaffen. Consumenten in Nederland kiezen dus steeds vaker voor Sim Only, maar hoe zit het met de rest van Europa?

Met 37% staat Nederland op nummer 1 in de top 7 Sim Only gebruikers van Europa blijkt uit onderzoek van goedkoopstesimonly.net. Niet alleen dat, er is een groot verschil in vergelijking met Frankrijk op nummer 2 met 30%, Spanje op nummer 3 met 26%, Turkije op nummer 4 met 25%, Duitsland op nummer 5 met slechts 20%, Polen op nummer 6 met 15% en het Verenigd Koninkrijk op nummer 7 met een magere 13%.

Uit onderzoek blijkt dat de populariteit van Sim Only in Nederland onder andere te maken heeft met het feit dat Nederlanders hun telefoon minder snel vervangen, 49% geeft aan dit pas te doen wanneer de huidige telefoon kapot is. Als een telefoon ooit gekocht is met een abonnement wordt wanneer deze afloopt vaak online gezocht naar het voordeligste vervolgabonnement zonder nieuw toestel, zo kiezen Nederlanders steeds vaker voor Sim Only. In de landen die lager in de top 6 stonden werden telefoons eerder ingewisseld voor een nieuwer model, wat correleert met het lagere aantal Sim Only gebruikers. Er is een stijgende lijn in het aantal Sim Only gebruikers waarvan de aanname is dat deze in komende jaren zal blijven stijgen. Hopelijk zal Nederland hierin de trotse nummer 1 blijven.

Bron: http://www.goedkoopstesimonly.net/aantal-sim-only-gebruikers-nederland-loopt-europa//Nieuwsbank.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *