Chiang Rai

De mooie Thaise stad Chiang Rai

Jij vindt het leuk om de cultuur van verschillende landen te bekijken en te ervaren. Daarom besluit je om dit jaar tijdens de zomervakantie weer een lange reis te boeken. Je wilt namelijk naar de andere kant van de wereld om hier de cultuur te proeven. Het is dan verstandig om deze reis lang van te voren te plannen. Zo heb je genoeg tijd om je voor te bereiden op deze trip. Als jij op vakantie wilt naar de Thaise stad Chiang Rai ben je namelijk lang onderweg. Deze stad ligt achthonderd kilometer van de hoofdstad Bangkok af. Dit is een ideale plek om op vakantie te gaan, als je van natuur en cultuur houdt. Je kunt namelijk in de omgeving van deze stad genieten van de mooiste wilde natuur. Ook zijn er heel erg veel gebouwen zoals tempels en dergelijke, die je kunt bezoeken.

De witte tempel bezoeken

Als je de stad Chiang Rai gaat bezoeken, moet je ook langs de witte tempel gaan. Wat Rong Khun is namelijk een hele mooie tempel dichtbij deze stad. Deze tempel is in 1997 gebouwd door Chalermchai Kositpipat. In 2014 werd deze tempel helaas zwaar beschadigd door een aardbeving. Gelukkig is deze op de dag van vandaag weer te bewonderen in volle glorie. De tempel heeft trouwens een witte kleur om de reinheid van de buddha af te beelden. De tempel ligt ongeveer vijfenveertig minuten rijden van de stad af. Het makkelijkste is om met een taxi naar deze tempel toe te gaan. 

Chiang Rai

Goedkoop verblijf 

Als je niet te veel geld wilt uitgeven aan een vakantie, is Chiang Rai een perfecte stad om te verblijven. Voor de gemiddelde overnachting betaal je hier rond de twintig en vijfentwintig euro. Ook zou je naar een iets luxer resort kunnen gaan om hier te overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *