Waarom werken met een Ultimaker S3?

De Ultimaker S3 heeft snel naam gemaakt. De printer is geschikt voor gebruik voor elk type doelgroep. De fabrikant heeft zich erop gericht om de printer zowel voor kunstenaars en ontwerpers als voor ondernemers en producenten aantrekkelijk te maken. De voordelen van deze flexibiliteit zijn dan weer bruikbaar voor alle soorten gebruikers. Dit maakt het heel interessant. Zo is bijvoorbeeld in detail te werken, maar ook de snelheid van het printen hoog te houden. Zo kan je precies maken wat je wenst te maken. Er zijn allerlei zaken die hierin een belangrijke rol kunnen spelen.

Het bedienen gemakkelijker gemaakt
Als het gaat over de sterke kanten van de Ultimaker S3, dan gaat het vaak over het gemak in gebruik. De software is bijvoorbeeld sterk verbeterd. Dit maakt het gebruiken een stuk beter mogelijk. De software is er in meerdere talen. Daardoor is het geheel beter te begrijpen. Dat maakt het werken met de S3 dus ook een stuk interessanter. Er is bovendien ook veel gemak als het om de printer zelf gaat. De verschillende stappen in het proces zijn bewust simpel gehouden zodat er gemakkelijk van te profiteren is. Dit is de meerwaarde die geboden wordt.

Verhoging van de efficiëntie
De sterkste kant van de Ultimaker S3 is ongetwijfeld de efficiëntie. De printer is voorzien van vele sensors. Die zijn nodig om het printproces in het oog te houden. Op die manier hoef je zelf niet te bekijken of het printen wel verloopt zoals dat zou moeten. De sensors zijn belangrijk om het printen een goede aanvang te geven. Terwijl ze ook van belang zijn om te zorgen dat er geen storingen of fouten kunnen optreden in het printen. Dit gebeurt doordat er voortdurend gescand wordt. Het is deze techniek die de S3 zo sterk maakt voor gebruikers.

Nieuwe blik op het filament
De Ultimaker S3 staat in alle opzichten voor een nieuwe fase in het 3D printen. Het is vooral zo dat er op een andere manier met filament wordt omgegaan. Denk alleen al aan de aanwezigheid van het filament flow systeem. Dit is de wijze waarop gezorgd kan worden dat het filament heel gecontroleerd vloeit. Dat kan zelfs worden toegepast wanneer met meerdere soorten filament door elkaar wordt gewerkt. Zoals dat kan in deze 3D printer. De S3 wordt dan ook altijd composite ready genoemd. Dit staat voor gebruik op elk moment wanneer jij dit nodig hebt.

Lees verder – Waarom een Ultimaker S3 3d printer kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *