Zo bescherm jij je smartphone op de beste manier

Onze telefoon staat de hele dag bloot aan invloeden van buitenaf. Je telefoon kan zomaar uit je zak vallen, er kan viezigheid komen in de kleine gaatjes en hij kan natuurlijk ook gestolen worden. Een goede bescherming is daarom altijd welkom! Er zijn verschillende manieren waarop jij je smartphone tegen al deze dingen kunt beschermen.

 

Bescherming van binnenuit

Het eerste wat je kunt doen is je telefoon van binnenuit beschermen. Dit kan natuurlijk door middel van het invoeren van een wachtwoord. Zo maak je het voor dieven moeilijker om jouw telefoon in te komen. Een groot deel van de smartphone gebruikers heeft geen wachtwoord en is daarom dus extra kwetsbaar als het aankomt op diefstal. Daarnaast kun je tegenwoordig ook Face-ID instellen bij Android telefoons of een finger-id bij de iPhone. Maak bijvoorbeeld ook geen gebruik van onbekende wifi-netwerken. Cybercriminelen kunnen op deze manier je iPhone hacken en allerlei informatie aftappen.

 

Andere tips

Pas dus op met onbeveiligde wifi-netwerken en stel een wachtwoord in: dan kun je al veel ellende aan je smartphone voorkomen. Maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen om je smartphone te beschermen. Je kunt bepaalde gegevens extra beveiligen door in te stellen dat er eerst een wachtwoord moet worden ingesteld voordat je bijvoorbeeld een foto kunt bekijken. Ook een optie: installeer de find my phone applicatie, dit kan zowel op iPhone als Android telefoons. Hiermee kun je je telefoon traceren wanneer hij gestolen is. De kans dat je hem weer vind is hiermee groter.

 

Bescherming van buitenaf

Naast het gevaar van diefstal kan een ongeluk met je smartphone in een klein hoekje zitten. Een barst in het scherm is snel veroorzaakt en kan voor hoge kosten zorgen. Om dit te voorkomen kun je een hoesje aanschaffen. Er zijn een heleboel verschillende soorten hoesjes. Hoesjes die minimale bescherming bieden maar toch beter zijn dan niets, maar ook goede hoesjes waarbij de bescherming van je smartphone optimaal is. Deze hoesjes zijn vaak wat dikker en hebben een zogenaamde bumper. Hierdoor is ook het glas van je telefoon veilig. Een goede bescherming hoeft niet te betekenen dat het een lelijk hoesje moet zijn, er zijn online een hoop leuke en hippe telefoonhoesjes verkrijgbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *