Dit verwachten we van de kleinere en goedkopere iPhone SE | NU

Op 21 maart onthult Apple met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de iPhone SE. Dit verwachten we van het nieuwe model iPhone.

1.) De iPhone SE wordt weer kleiner

In 2014 bracht Apple de iPhone 6 uit en stapte het bedrijf af van het 4 inch-formaat. De iPhone 6 en 6S hebben een 4,7 inch-scherm en de iPhone 6 Plus en 6S Plus zelfs een 5,5 inch-scherm.

De iPhone SE grijpt waarschijnlijk weer terug naar het verleden en krijgt volgens geruchten een 4 inch-scherm. Daarmee wordt het toestel net zo groot als bijvoorbeeld de iPhone 5 en 5S.

2.) Het toestel krijgt een vertrouwd maar nieuw ontwerp

Over het design gaan de afgelopen maanden verschillende tegenstrijdige geruchten. De meest betrouwbare wijzen echter op een update van het uiterlijk van de iPhone 5S met kenmerken van de iPhone 6.

Het ontwerp zou hoofdzakelijk gebaseerd zijn op dat van de 5S, maar de scherpe en hoekige randen zouden worden vervangen door de afgeronde zijkanten van de iPhone 6 waar het glas en de metalen achterkant in elkaar overlopen.Ook het design van de cameralens zou van de iPhone 6 worden overgenomen.

Gelekte schematische tekeningen van de vermoedelijke iPhone SE

3.) De hardware is niet het nieuwste van het nieuwste

Volgens diverse geruchten wordt de iPhone SE uitgerust met een A9- en M9-processor. Deze chips worden ook gebruikt in de iPhone 6S. Apple zou eerst een A8 en M8 (uit de iPhone 6) overwogen hebben, maar als later dit jaar de iPhone 7 uitkomt zou de SE dan twee generaties achterlopen.

De iPhone SE wordt echter niet exact gelijk aan de hardware van de iPhone 6S. Zo zou de kleinere iPhone maar 1 in plaats van 2 GB aan werkgeheugen krijgen en zouden de cameraverbeteringen die in september zijn doorgevoerd in de 6S (meer megapixels en een betere beeldprocessor) achterwege blijven. De iPhone SE krijgt dus dezelfde 8 megapixelcamera als de iPhone 6.

De iPhone SE krijgt als instapmodel waarschijnlijk 16 GB opslag en het model daarboven beschikt over 64 GB. Ook krijgt de SE hoogstwaarschijnlijk een vingerafdrukscanner.

4.) De iPhone SE wordt goedkoper en is snel te koop

Voor de exacte prijs moeten we de aankondiging van Apple nog afwachten, maar de verwachting is dat het nieuwe model zo’n 400 tot 500 dollar gaat kosten in de VS. De iPhone 6S kost daar 649 dollar en de iPhone 6 op dit moment nog 549 dollar.

In Nederland kost de iPhone 6S op dit moment 749 euro en de iPhone 6 wordt verkocht voor 739 euro. De iPhone SE zou dus 500 á 600 euro kunnen gaan kosten.

Mogelijk wordt de kleinere iPhone in de eerste landen vrijdag 25 maart al verkocht. Nederland zit vaak niet bij die eerste ronde en de iPhone SE zal waarschijnlijk enkele weken later hier in de winkel liggen.

De foto bij dit artikel is een door Macrumors samengestelde afbeelding op basis van geruchten.

Bron: NU.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *