iPhone SE officieel onthuld door Apple

Apple heeft gisteren de iPhone SE eindelijk gepresenteerd. Apple had op 21 maart grote aantallen journalisten voor een event uitgenodigd op het hoofdkantoor in Cupertino. Op de invitatie voor het event stond enkel de tekst “let us loop you in” weergegeven. De gepresenteerde Apple smartphone heeft de naam iPhone SE gekregen. De SE in de naam van de iPhone betekent Special Edition. Door de grootte van het toestel kan het gezien worden als de opvolger van de iPhone 5S. Dit toestel is na de presentatie van de SE iPhone uit het assortiment gehaald.

Display iPhone SE

De smartphone beschikt over een helder 4 inch Retina display. Dit display heeft een resolutie van 1136 x 640 pixels. Het valt op dat de smartphone niet over het drukgevoelige scherm beschikt zoals de iPhone 6S. Apple verwacht dat er nog altijd veel verkopen zullen zijn bij een iPhone met een 4 inch Retina display. Tijdens de presentatie werd gezegd dat er nog steeds 30 miljoen exemplaren per jaar worden verkocht van 4 inch iPhones. De iPhone 6S heeft een display van 4,7 inch en de iPhone 6S Plus 5,5-inch waardoor de iPhone SE aanzienlijk kleiner is. De smartphone wordt gezien als de kleinere versie van de iPhone 6S en 6S Plus. Het design van de smartphone is echter wel wat anders dan deze modellen. De randen zijn niet gebogen waardoor het meer op de iPhone 5S lijkt.

Hardware iPhone SE

De iPhone SE beschikt over hardware dat gelijkwaardig is aan de hardware in de iPhone 6S. De smartphone beschikt over een krachtige A9 processor. Gelijk aan de iPhone 6S bevat de de smartphone Touch ID. Bij aankoop draait de smartphone op iOS 9.3. Over de iPhone SE camera kan niets verkeerd gezegd worden aangezien de camera hetzelfde is als de iPhone 6S. Er is een 12 MP iSight camera met video-opname in 4K. Deze camera beschikt over vele features zoals we dat kennen van iPhones. Er is ook nog een 1,2 MP frontcamera. Met deze frontcamera kunnen video’s gemaakt worden in de 720p HD kwaliteit. Met de iPhone SE camera kunnen Live Photos geschoten worden. Het is een mogelijkheid om met het Apple Pay betalingssysteem af te rekenen door de nfc chip die in het toestel is ingebouwd.
De iPhone SE is vanaf vandaag te bestellen bij diverse webshops zoals iAbonnement.com.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.