Met Nordvpn kun je anoniem internetten

Het internet biedt heel veel mogelijkheden, van Netflix kijken tot websites bezoeken, maar hoe veilig is dit? En wordt jouw privacy gewaarborgd? Nordvpn zorgt ervoor dat jij veilig en anoniem op internet bent. Hoewel je er niet veel van merkt, want alles wat je doet, is nog precies hetzelfde. Je ziet dus niet dat jij een VPN gebruikt, maar het maakt het vrijwel onmogelijk voor bedrijven en organisaties om jouw internetgedrag te volgen. Lees in dit artikel meer over wat een VPN is en het belang van een VPN gebruiken.

Hoe werkt Nordvpn?

Nordvpn is een aanbieder van een VPN oplossing. VPN staat voor Virtual Private Network. Je maakt verbinding met de VPN server waarna jouw activiteiten op internet versleuteld en omgeleid worden. In theorie werkt het als volgt: Waarbij je normaal direct vanaf jouw computer via jouw router verbinding maakt met een website, gaat de verbinding nu eerst naar Nord vpn. De website die je bezoekt, ziet daardoor niet meer wie jij bent en wat jouw locatie is. Jouw internet provider kan niet meer zien welke websites jij bezoekt en wat je verder online doet. Het enige wat beide partijen kunnen zien, is dat jij verbonden bent met een VPN.

Weet Nordvpn dan alles van je?

Een vraag die je vaker hoort als het over VPN’s gaat; hoe betrouwbaar is de VPN aanbieder? Dit is een goede en terechte vraag, want als al jouw internetverkeer via een derde partij gaat, dan wil je zeker zijn dat deze betrouwbaar is. Bij Nord vpn is het een voordeel dat zij ook niet weten wie jij bent. Deze aanbieder van een VPN server vraagt bij jouw aanmelding niet om persoonlijke gegevens. Ze houden ook geen logs (logs komt van logboeken) bij over wat jij op internet gedaan hebt. Wanneer je echt anoniem wilt blijven, kun je bij Nord vpn zelfs met crypto betalen, er zijn daardoor ook geen bankgegevens nodig. Nordvpn weet dus niets van wie jij bent.

Een VPN server hoeft niet in te leveren op snelheid

Bij het gebruik van een VPN zijn er factoren die de snelheid kunnen beïnvloeden. Denk aan de afstand tot de VPN server. Nordvpn heeft duizenden servers wereldwijd, je kunt gebruik maken van de dichtstbijzijnde server of van een server uit een ander land. Ook de software van de VPN server is van belang. Bij Nord vpn is dit allemaal goed voor elkaar en zul je in praktijk weinig van de snelheid merken. Bovendien kan Nordvpn automatisch de snelste server voor je kiezen.

Is een VPN gratis?

Er bestaan gratis VPN’s, echter deze hebben vrijwel altijd limieten. Bijvoorbeeld een limiet op de data die je kunt ontvangen en versturen per maand. Een Vpn is echter niet duur. De meeste aanbieders hanteren de regel dat voor des te langer je het abonnement afsluit, des te lager de prijs per maand. Bij Nordvpn is het al mogelijk vanaf enkele euro’s per maand het abonnement af te nemen. Er is bovendien een proefperiode, mocht het toch niet bevallen, dan zeg je het gewoon weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *