Twee onmisbare trends voor mobiele telefoons 

Mobiele telefoons en technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles wordt sneller, kleiner maar er zijn ook veel nieuwe technologieën die om de hoek komen kijken. Twee trends die de laatste jaren voorbij zijn gekomen en niet gemist mogen worden zijn de online back-up en virtual reality. Lees hieronder meer over deze twee trends.

Virtual en augmented reality
Virtual reality is het heden en de toekomst volgens velen. Gecombineerd met augmented reality opent het vele mogelijkheden die tot voor kort onmogelijk leken. Het succes van Pokémon Go geeft goed aan hoe populair de technologie is. De virtual reality bril is erg gewild onder iedereen die met de tijd mee wil gaan. Het is nieuw en veel mensen zijn erin geïnteresseerd om het zelf uit te proberen. Er wordt een schijnwerkelijkheid ervaren door de bril waardoor het lijkt alsof het zich echt voor je afspeelt. Er zijn virtual reality brillen verkrijgbaar met een geïntegreerd beeldscherm die vooral door gamers gebruikt worden en virtual reality brillen waar een smartphone in kan. De brillen die gebruik maken van een smartphone zijn goedkoper. Je kunt vandaag de dag al voor een paar tientjes een virtual reality bril bemachtigen waar een smartphone in geplaatst kan worden.

Back-up in de cloud
De “cloud” is één van de termen die je steeds vaker hoort. Dit betekent niets anders dan online servers. Cloud opslag biedt veel voordelen ten opzichte van een lokale opslag. Het grote voordeel van opslag in de cloud is dat er geen gegevens verloren gaan als de smartphone defect raakt, wordt gestolen of kwijtgeraakt. De gegevens zijn dan nog steeds te raadplegen in de cloud. Het is mogelijk om de smartphone in te stellen op het gebruik van cloud opslag. Er wordt dan automatisch een back-up gemaakt die geplaatst wordt op een online server. Bij de meeste smartphones kan gratis gebruik gemaakt worden van een cloud dienst. Er is echter wel een limiet. Als meer opslag nodig is dan de limiet dan is het mogelijk om een abonnement op de cloud dienst te nemen. Er zijn verschillende cloud diensten beschikbaar. Zo is iCloud de cloud dienst van Apple, Google Drive van Google en OneDrive van Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *