Nederlander ergert zich groen en geel aan smartphone gebruik familie en vriend

Nederlanders ergeren zich groen en geel aan het smartphone gebruik van familie en vrienden, zo blijkt uit onderzoek van telefoonhoesjesgigant HoesjesCases. Ruim 75% van de Nederlanders ergert zich aan het smartphonegebruik van familie en vrienden.

Het gebruik van de smartphone is de laatste jaren erg toegenomen. Mensen kunnen eigenlijk niet meer zonder en je wordt al snel voor gek verklaart als je er helemaal geen één hebt. Dat het een belangrijke toevoeging is aan ons dagelijks leven is wel duidelijk, maar helaas kent dit ook nadelen.

In sociale situaties vinden mensen het vaak erg vervelend wanneer een vriend of familielid aandacht liever aan zijn of haar smartphone besteed. Vooral wanneer iemand in gesprek is of wanneer er ‘iets leuks’ wordt gedaan kan het telefoongebruik vaak als storend worden ervaren. Ook aan de eettafel wordt het vaak niet in dank afgenomen.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral oudere mensen zich aan het telefoongebruik ergeren, bij maar liefst 80% van de ouderen is dit het geval. Jongeren tot 20 jaar hebben er minder problemen mee hier denkt ongeveer 50% er zo over. Hoesjescases ondervroeg voor haar onderzoek ruim 1000 smartphone gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *