Wat is glasvezel nou precies?

Je hoort het steeds vaker en vaker voorbij komen: Glasvezel! Inmiddels hebben er al meer dan 2 miljoen huishoudens in Nederland glasvezel. Maar wat is glasvezel nou precies? Kan je het eten? Kan je het zien? In dit artikel ga ik je meer vertellen over wat glasvezel nou precies eigenlijk is.

Glasvezel

Glasvezel is als het ware een vezel die gemaakt is van glas. Door middel van glasvezel wordt er betrouwbaar en snel informatie verstuurd. Met glasvezel kan je internet, telefonie en televisie afnemen. Met glasvezel wordt je internet razendsnel. Er is geen ander netwerk die glasvezel kan verslaan. Waar je wel rekening mee moet houden is of er een netwerk is aangelegd in je wijk. Dit kan je doen met de glasvezel check.

Het ontstaan van glasvezel

In de jaren zestig is glasvezel uitgevonden door Charles Kao. Charles Kao is geboren in 1933 en helaas overleden in 2018. Charles Kao was een wetenschapper. In de jaren zestig ontdekte Charles dat informatie door glas kon reizen. Tijdens zijn ontdekking wist Charles nog  niet wat er allemaal mogelijk was met glasvezel. Inmiddels is glasvezel wereldwijd niet meer weg te denken.

Voordelen van glasvezel

Met glasvezel heb je altijd een stabiele en snelle internet. Je internet wordt ook niet trager als je broertje aan het gamen is of als je vader aan het downloaden is. Wat ook heel fijn is dat de downloadtijd even snel is als de upload tijd. Verder geniet je van de hoogste kwaliteit tv beelden. Nu lijkt het alsof je echt in het stadion zit als je voetbal aan het kijken bent.

Kiezen voor de juiste glasvezel

Het kiezen voor de geschikte glasvezel kan nog best een klus zijn. Maar dankzij glasvezel- offerte wordt het een stuk makkelijker. Je bespaart tot 40% op je zakelijk glasvezel. Elke glasvezel pakket verschilt. Het ligt er dus aan wat jij nodig hebt en hoeveel je wilt gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *