Wifi onderweg? Koop een Mifi router

Een Mifi router kopen voor wifi in de autoSteeds meer automobilisten gaan over tot een Mifi router kopen: dat doen ze om wifi in de auto te kunnen gebruiken. De reden waarom men dit doet is heel eenvoudig. We rijden nog altijd het meeste in onze auto voor zakelijk verkeer. Om naar klanten of het werk te rijden is de auto nog altijd het meest gebruikte vervoersmiddel. Daarbij zitten we dan ook nog eens regelmatig met meer personen tegelijkertijd in de auto. Carpoolen is iets wat met de dag populairder wordt. Onderweg naar het werk wordt er dan mobiel gewerkt. Hetzij op een laptop of een tablet. Ook op de smartphone wordt er in de auto veelvuldig gewerkt. Doordat een standaard databundel daar niet op berekend is wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van Wifi onderweg.

Waar let je op bij een Mifi router kopen

Ga je een Mifi router aanschaffen dan denk je aan een aantal aspecten. Een heel belangrijk aspect bij het gebruik van Wifi in de auto is de hoeveelheid data die tegelijkertijd wordt gebruikt. De ene router is geschikt voor een zeer beperkte databundel die aan slechts 1 mobiel toestel kan worden gelinkt terwijl bij een uitgebreide databundel meerdere mobiele apparaten tegelijk kunnen worden aangesloten. Een laptop waarmee je online werkt, heeft altijd een intensiever Wifi gebruik dan een smartphone waarmee je enkel een paar sms berichten stuurt. De Mifi router moet er dus op berekend zijn dat het beoogde aantal personen gebruik kan maken van Wifi in de auto.

Een los apparaat of een abonnement

Ga je een Mifi router kopen voor wifi in de auto dan kom je er al snel achter dat er twee keuzes zijn. Bij de eerste keuze koop je een abonnement voor mobiel internet, een databundel dus, en daarbij je de Mifi router als het ware in gedeeltes betaalt. Je betaalt dan voor een bundel met een maandelijks abonnement. Wanneer je niet voor verrassingen wil komen te staan en wanneer je de router niet in een keer wil betalen is dit een goede keuze. Je kan echter ook overgaan tot de aanschaf van een Mifi router in één keer waarbij je een mobiel abonnement los afsluit. Je doet dan simpelweg een simkaartje voor mobiele data in de router.

Wifi in de auto op je bestemming
Bij een Mifi router kopen zou je er alleen aan denken dat je gebruik maakt van de wifi onderweg. Steeds meer mensen kopen echter een dergelijk apparaat voor Wifi onderweg om het ook op hun bestemming te gebruiken. Je kan namelijk in dat geval je router meenemen wanneer je ter plekke bent.

Wanneer je naar een locatie gaat waar het wifi signaal doorgaans nogal zwak is kan dit de oplossing zijn om veilig en snel te werken. Ook wanneer je niet voor je mobiele data afhankelijk wil zijn van een openbaar netwerk is een dergelijke router de oplossing bij uitstek. Door een Mifi router kopen werk je dus sneller, veiliger en overal.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *