3 redenen om voor een refurbished iPhone te kiezen

Zo ongeveer elk jaar wordt er weer een nieuwe iPhone op de markt uitgebracht. Het nadeel is alleen dat deze iPhones best aan de prijzige kant kunnen zijn. Duizend euro is er vaak niks bij. Als je een klein budget hebt maar toch een iPhone wilt kopen, is het kopen van een refurbished iPhone eigenlijk de beste optie. Benieuwd waarom? We geven je graag 3 redenen om voor een refurbished iPhone te kiezen in plaats van een nieuwe iPhone. 

Vele malen goedkoper

Het duidelijkste voordeel om voor een refurbished iPhone te kiezen ten opzichte van een nieuwe iPhone van hetzelfde model, is dat de refurbished variant een stuk goedkoper is. En ondanks dat het een stuk goedkoper is doet het nauwelijks afbreuk aan de kwaliteit of de prestaties van het toestel. Vaak zijn refurbished iPhones toestellen met minimale krasjes erop, waardoor deze ongeschikt zijn voor verkoop op de “premium” markt. Maar scheelt het dan echt zoveel geld? Jazeker. Als voorbeeld nemen we de iPhone 7. De adviesprijs van de iPhone 7 met 32gb opslagcapaciteit is €529,-. Een iphone 7 refurbished daarentegen kun je al vanaf €219,- aanschaffen. Dat scheelt dus ruim €300,-. Dat is best veel geld wat je dan weer aan andere dingen kunt besteden.

Volledig opgeknapt

Opgeknapte iPhones, hoe je refurbished iPhones dus ook kunt noemen, hebben soms kleine deukjes of minimale krasjes. Het kunnen bijvoorbeeld geretourneerde iPhones zijn die na ontvangst volledig gecontroleerd worden, zodat jij als eindgebruiker geen last hebt van hardwareproblemen. Pas wanneer het toestel door de controle is gekomen, wordt deze opnieuw op de markt aangeboden. Blijkt uit de controle dat het toestel niet naar behoren werkt en zijn er onderdelen die aan vervangen toe zijn? Dan worden deze onderdelen uiteraard eerst vervangen. Hierdoor weet je zeker dat je een iPhone met goede kwaliteit koopt. 

24 maanden garantie

Bij de meeste refurbished aanbieders krijg je bij aankoop van een refurbished iPhone 24 maanden garantie. Blijkt er dus toch iets aan de hand te zijn met het toestel, dan kun je gebruik maken van het garantietermijn. Misschien denk je dat je dan net zo goed voor een tweedehands toestel kunt kiezen, want die bieden dezelfde voordelen. Maar dit is niet helemaal waar. Een tweedehands toestel die je particulier van iemand koopt, is van tevoren niet volledig gecontroleerd en bovendien krijg je dan ook geen garantie. Als er dan iets met het toestel aan de hand is kun je fluiten naar je geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *