Waar moet ik op letten bij een iPhone reparatie?

Vervelend, je iPhone is stuk. Wat de reparatie ook moge wezen, het is belangrijk dat je goed overweegt of de reparatie zin heeft en bij wie je de iPhone laat repareren. Helaas zijn niet alle reparateurs even goed. Check daarom de volgende dingen!

Een iPhone reparatie kan op verschillende manier vergoed worden als je hier voor bent verzekerd. Een eerste stap is dus om te checken of je iPhone verzekerd is. Je kunt een inboedelverzekering hebben, maar ook met je reisverzekering als het op vakantie is gebeurd kom je vaak een heel eind. Misschien heb je ook wel een losse verzekering afgesloten bij je telefoon of zit het in je abonnement. Loop dus even goed alle informatie over je iPhone en je verzekeringen na voor je verder gaat zoeken naar een oplossing.

Bekijk (een inschatting van) het kostenplaatje van een reparatie. Was de telefoon al toe aan vervanging of een upgrade? Misschien kun je het dan beter laten om de iPhone te repareren. Ben je gehecht aan het toestel of ben je er gewoon blij mee en is de reparatie niet al te duur? Dan kun je het beste voor een reparatie gaan. Daar kun je snel weer mee vooruit.

Het is natuurlijk jammer om heel veel foto’s, berichten en meer kwijt te raken. Met een reparatie kun je op je vertrouwde omgeving binnen de kortste keren weer terecht. Dan kun je meteen een back up maken, zodat dit niet meer voor komt. Het is logisch dat het gemis van je data meeweegt in de beslissing om je telefoon te laten repareren.

Veel iPhone reparatie zaken kunnen je gelukkig ook helpen met het terughalen van je bestanden, ook als je de telefoon niet wilt laten repareren. Dit heet Data Recovery. Een groter bedrijf dat hier in is erkend en heel goed in is, is Phone Repairs, onder andere gevestigd in het centraal gelegen Den Bosch. Ook zijn zij experts in iPhone reparaties.

Check de reviews van een reparatie zaak. Sommige zaken zijn niet helemaal betrouwbaar of leveren geen goede producten of service.

Waar je tijdens het lezen van die recensies en het struinen op websites vooral op moet letten is of het bedrijf gebruik maakt van originele iPhone onderdelen. Als dat zo is, dan hebben ze vaak ook goede recensies en komt het meestal wel goed met jouw reparatie. Je kunt het ook altijd nog even navragen.

Het is niet voordelig op de lange termijn om naar een bedrijf te gaan dat gebruik maakt van goedkopere merkloze onderdelen. De kans dat deze onderdelen mankementen gaan vertonen en niet goed aansluiten op de iPhone apparatuur is namelijk zeker aanwezig.

Na de reparatie krijg je bij betrouwbare en goede zaken als het goed is een nieuwe garantie looptijd op het onderdeel dat gerepareerd moest worden. Check van tevoren hoe lang dit is! Het is gebruikelijk dat dit 3 tot 12 maanden is. Bedrijven die één maand aanhouden, kun je beter overslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *