De beste telefoon voor games

De beste gametelefoon is voor velen een belangrijke overweging. Dergelijke telefoons hebben vaak uitstekende schermen en veel vermogen, terwijl de App Store en Google Play Store beide een grote en steeds groeiende selectie aan games hebben. Consoles zoals de Nintendo Switch zijn in veel opzichten misschien superieur, maar ze passen niet in je zak en gaan niet overal mee naartoe.

Niet alle smartphones zijn echter goed voor games, en er komt meer bij kijken dan alleen pure kracht, hoewel dat zeker een grote factor is.

Er zijn telefoons zoals de Asus ROG Phone 5, Lenovo Legion Phone Duel en Nubia Red Magic 5G, die allemaal speciaal zijn gebouwd met gaming in het achterhoofd, wat betekent dat ze zaken hebben als extra hoge verversingssnelheden, aanraakgevoelige triggers, koelsystemen en meer. Ze kunnen net als normale telefoons bellen en apps gebruiken, maar door hun voordelen zijn ze gericht op langdurige gamesessies.

Aan de andere kant zijn er ook uitstekende reguliere telefoons die goed zijn om te gamen. Veel topvlaggenschepen, zoals de iPhone 12 Pro en OnePlus 9 Pro, leveren fantastisch werk dankzij hun verbluffende schermen en hoogwaardige specificaties.

We hebben hieronder alle beste opties opgenomen, gerangschikt van beste naar slechtste, maar je vindt de opties die speciaal zijn ontworpen voor gamen bovenaan, met standaardhandsets die toevallig goed zijn voor gamen verderop.

Kom ook regelmatig terug, want we houden dit artikel voortdurend up-to-date met nieuwe artikelen.

Zodra je je telefoon hebt gekozen, hebben we je gedekt als het gaat om het kiezen van games, met onze beste iPhone-games, beste gratis iPhone-games, beste Android-games en beste gratis Android-gamelijsten – die allemaal regelmatig worden bijgewerkt.

Asus ROG Phone 5

De Asus ROG Phone 5 is een opmerkelijke gaming-telefoon – een die de toch al indrukwekkende Asus ROG Phone 3 verbetert.

De hoogtepunten zijn onder meer het toonaangevende vermogen van de koppeling van een Snapdragon 888-chipset en tot 16 GB RAM, plus een scherm met een verversingssnelheid van 144 Hz en een aanraakbemonsteringssnelheid van 300 Hz – die beide hoger zijn dan de meeste telefoons en gunstig zijn naar spelletjes.

Dat scherm is ook groot en wordt ondersteund door dubbele luidsprekers aan de voorzijde, die tot de beste behoren die je op een telefoon zult vinden.

De Asus ROG Phone 5 heeft ook een enorme batterij van 6000 mAh, zodat je langer kunt gamen, en met 65 W opladen ben je niet lang buiten werking als hij droog is.

Voeg daarbij responsieve schouderknoppen, programmeerbare RGB-verlichting en compatibiliteit met een reeks op gaming gerichte accessoires, en de Asus ROG Phone 5 is echt het complete pakket voor gamers.

Het is niet echt een allround vlaggenschip (de camera’s blinken om te beginnen niet zo uit als de rest van de hardware), maar als gamen je prioriteit is, zou deze telefoon bovenaan of bijna bovenaan je lijst moeten staan.

Geen inspiratie, probeer dan eens deze leuke game

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *