Hoe zorg je het beste voor je smartphone?

 

Aan de meeste smartphones hangt een flink prijskaartje, maar bijna iedereen heeft er wel een. Als je veel geld neerlegt voor een smartphone, of het nou maandelijks is of alles in één keer, wil je er graag zo lang mogelijk mee doen. De meeste mensen sluiten een abonnement af voor 1 of 2 jaar en nemen daarna een nieuwe, en anderen halen een nieuwe zodra de oude niet meer goed werkt. Maar hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat je geliefde smartphone zo lang mogelijk mee gaat? Hier lees je hoe je dat doet.

 

Goede bescherming

 

Allereerst wil je ervoor zorgen dat je smartphone goed beschermd is door een smartphonehoesje. Er zijn voor elke telefoon heel veel telefoonhoesjeste koop dus er is geen excuus om er geen een te halen. Daarnaast is een (glazen) screenprotector ook heel handig. Die beschermen jouw smartphone tegen krasjes op het scherm, en een glazen screenprotector zorgt er zelfs voor dat het een stuk moeilijker is om het scherm van je smartphone te breken. Als jij zowel een hoesje als screenprotector op je telefoon draagt is je smartphone in elk geval beschermd van invloeden van buitenaf.

 

Hoe zorg je goed voor de accu?

 

Het wordt door veel mensen geloofd dat je de accu van een smartphone moet opladen als hij leeg is, en pas van de lader moet halen als hij vol is. Als je dat niet zou doen zou dat de levensduur van de accu drastisch verminderen. Dit is zeker niet waar. Vroeger was dit wel van toepassing, omdat er toen een andere soort batterij gebruikt werd. Bij de hedendaagse accu’s is dit dus niet meer relevant. Je kan gerust je telefoon maar voor de helft opladen, of tussendoor opladen als je bijvoorbeeld net wat extra lading nodig hebt. Tegenwoordig bestaan er ook telefoonhoesjes met een externe batterij, hierdoor kun je dus zorgeloos op pad. Er wordt vaak gedacht dat het slecht is om je telefoon ’s nachts de hele nacht aan de lader te houden. Ook dit is niet waar en kan gerust gedaan worden (het kost echter wel veel stroom, waar ook rekening mee gehouden mag worden).

 

Houd hem schoon

 

Als je een nieuwe smartphone hebt staat er nog niet veel op, maar al snel staan er waarschijnlijk honderden tot duizenden foto’s en video’s op, naast talloze applicaties die ongebruikt zijn. Verwijder deze, en zet de foto’s op een computer. Het scheelt veel ruimte en zal je smartphone sneller laten lopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *