Online veiligheid, van groot belang

Je bent ondernemer en bent veel actief op het internet, al jouw werknemers werken voor jullie klanten via online systemen, je communiceert onderling online en eigenlijk alle processen verlopen via het internet. Dan is veiligheid van groot belang. In dit artikel vertellen we je hoe je ervoor zorgt je deze veiligheid kan garanderen.

Wat zijn de gevaren die je loopt?

Wellicht heb je het wel meegekregen, afgelopen week was er wederom een mallware aanval in Nederland en andere landen. Evenals ongeveer een maand geleden werden grote systemen aangevallen door hackers die bestanden op een computer versleutelen en pas vrijlaten als er losgeld voor wordt betaald. Dit soort online criminaliteit wordt steeds meer de orde van de dag.

Voor grote bedrijven is dit zelfs de orde van de dag. Het is niet voor niets dat steeds meer bedrijven een vaste afdeling hebben die online securtiy inregelt. Echter zijn er veel bedrijven die met dit probleem te maken hebben, maar er geen budget voor hebben om een eigen afdeling in te richten. Voor deze bedrijven is er de mogelijkheid om security management uit te besteden.

Hoe kan je jouw veiligheid verbeteren?

We geven tegenwoordig ontzettend veel weg op het internet. We bestellen van alles online, bankieren via onze laptops en hebben zelfs online bankrekeningen als Paypal. Dit zorgt voor een groot gemak in ons leven, maar het brengt ook gevaren met zich mee.

Alle wachtwoorden slaan we tegenwoordig online op, deze wachtwoorden lijken veilig. Maar er zijn vandaag de dag steeds meer mensen die weten hoe men tóch in jouw computer of telefoon kunnen komen en vervolgens deze belangrijke data kan ontfutselen. Experts in online veiligheid, van IP4sure.nl, geven hier meer informatie over op hun website.

De take away van dit artikel is dat het altijd zaak is voor ons allen om goed na te denken over wat we wél en wat níét online opslaan. Wellicht is het verstandiger om jouw credit card gegevens gewoon zelf in te blijven vullen, zo blijf je toch echt een stuk veiliger. Redactie van Telefoon-plaza.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *